Welkom door voorzitter Karel Stockman

  • Datum: sep 2014

 

 

Welkom bij Fifty-One Gent!

 

Beste Bezoeker,

Misschien bent u toevallig op deze website gekomen en vraagt u zich af, wie wij zijn en wat wij doen.

 Wij zijn een service club en heten officieel ‘Fifty One Club Gent’. Het woord serviceclub doet misschien wel een ‘belletje rinkelen’ ,maar Fifty One zegt u misschien niet zo veel; Welnu,Fifty One is een serviceclub die precies 51 jaar geleden in België werd opgericht., met als doel service te verlenen aan de maatschappij. Wij noemen dit: ‘Dienst aan de Gemeenschap’.  

 Met andere woorden wij proberen kleine, lokale ,non profit organisaties te steunen ,om hun goede werken te kunnen voortzetten. Vaak is dit financiële steun, maar het is ook mogelijk, dat wij onze kennis of ons netwerk aanspreken, om deze organisaties te steunen.

Welke organisaties komen hiervoor in aanmerking? De laatste jaren hanteren we hierbij een drietal criteria: onze stad Gent, armoede (vierde wereld) en kinderen. Als u verder kijkt op deze website dan vindt u een lijst met organisaties welke wij de afgelopen jaren hebben gesteund. 

 Fifty One Club Gent heeft ,net als iedere andere Fifty One Club, drie kernwaarden namelijk; Vriendschap, Achting en Verdraagzaamheid. Deze drie kernwaarden stellen ons in staat, om in alle vriendschap en respect met elkaar en anderen om te gaan en met een ‘open mind’ te luisteren naar elkaar en naar een eventuele spreker. Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand komen wij  om 20.00u met 36 mannen samen en beginnen de avond met een apero en daarna gaan wij aan tafel. Omstreeks 23.00u is de vergadering afgelopen.

 Bestaat Fifty One alleen maar uit mannenclubs? Nee, natuurlijk niet! Binnen de structuren van Fifty One International hebben wij ook vrouwenclubs en gemengde clubs. Op deze website vindt u een link naar Fifty One International en daar kunt u meer informatie vinden over de clubs en over Fifty One.

 Nog even dit: Het thema van dit werkingsjaar is “De Uitdaging” en misschien mag ik u uitdagen, om eens bij ons langs te komen. Bent u net als wij begaan met onze maatschappij en wilt u een ‘steen (tje) verleggen’ door het ondersteunen van hen die het minder goed hebben, dan bent u altijd welkom en u kunt via deze website contact met ons opnemen.

 Hans Sikkema

 Voorzitter 2017-2018 Fifty-One Club Gent

Over Fifty-One Gent

Sociale werken

Onze sociale werken

Fifty-One Club

Aperitiefconcerten

Concert van het Hart