Sinds 1972 staat er op de wereldkaart van de serviceclubs een Fifty-One vlaggetje in Gent. Bijna 40 mannen zorgen voor een clubwerking waar vriendschap, sociaal engagement, plezier en teamspirit in gezond evenwicht met elkaar zijn. Vriendschap, achting en verdraagzaamheid : daar geloven we in. Maar zeker even belangrijk is de 'Dienst aan de Gemeenschap'. Door allerlei activiteiten proberen we geld bijeen te brengen voor onze sociale werken

"Naar de vergadering gaan" is zeker niet een zoveelste verplichting voor onze leden. Wel integendeel. Het is een twee-wekelijks moment van ontspanning, vertoeven tussen vrienden, persoonlijke vorming en waarom niet, aangenaam tafelen.

Sinds 1972 is Fifty-One actief in Gent. Dat is dus meer dan 40 jaar en dat heeft zo zijn voordelen. Tijdens de meer dan 800 vergaderingen ontdekten we “onbekende” werelden. De vierde wereld in onze achtertuin, de derde wereld in Afrika en Azië, de wereld van ziekte en handicap, de wereld van verslavingen, de wereld van ongelijke kansen, maar ook de wereld van kunst en cultuur…

Vele projecten beroerden onze harten en werden opgenomen in ons budget “Dienst aan de Gemeenschap”. Projecten steunen rond kinderen, gehandicapten en kansarmen zijn traditioneel de rode draad doorheen onze bestedingen.  

De mix tussen grijze en anderskleurige haren geeft wederzijdse positieve energie. De oudere leden brengen de jongere, af en toe eens, met de voeten terug op de grond. Revolutionaire veranderingen blijken vaak vroeger al eens uitgevonden te zijn.

Onze visie op de beleving van het lidmaatschap en onze rol als micro NGO zorgt voor een verruimd perspectief met dynamiserend effect op tradities, projectwerking en toekomstbeeld.

Spreekt ons engagement u aan? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.